Simkaartnummer, waar vind ik die?

Simkaartnummer, waar vind ik die?
Iedere simkaart heeft een uniek simkaartnummer en deze vind je achterop je simkaart, naast de goudkleurige chip. Dit simkaartnummer is gekoppeld aan je simkaart en deze kun je nodig hebben wanneer je je nummer wilt overzetten op een andere prepaid simkaart of abonnement. Dit wordt ook wel ‘nummerbehoud’ genoemd. Het kan zijn dat je je simkaart niet uit je telefoon wilt halen, of je simkaartnummer niet meer leesbaar is. Ook kan het zo zijn dat je je standaard simkaart naar een micro of een nano simkaart hebt verknipt. In dat geval heb je het simkaartnummer weggeknipt, omdat een nano of micro simkaart kleiner is en er geen plaats is voor het nummer. Oftewel: We hebben andere manier nodig om het simkaartnummer te achterhalen en gelukkig zijn deze er. We lichten het toe in deze blog.

Waar vind ik mijn simkaartnummer?

Zoals in de inleiding al ter sprake is gekomen kun je deze vinden op je simkaart naast de goudkleurige chip. Bij een nano of micro simkaart is hier geen plaats voor en vind je je simkaartnummer op de voorkant van de simkaart. Als je echter zelf je standaard simkaart hebt verknipt tot een kleinere versie, is je nummer niet meer op de simkaart te vinden. Dan heb je andere manieren nodig om het nummer te achterhalen. Dit kun je doen op de volgende manieren:

  • Je kunt de klantenservice van jouw provider bellen, zij kunnen het simkaartnummer voor je achterhalen.
  • Op het contract of een factuur van je provider. Dit is echter niet bij iedere provider het geval.
  • Bij ‘instellingen’ op je telefoon

Vooral deze laatste mogelijkheid is een makkelijke manier om je simkaartnummer te achterhalen. Daarom gaan we hier verder op in.

Simkaartnummer opvragen via je telefoon

Er zijn verschillende soorten smartphones en mobiele telefoons op de markt welke op een ander besturingssysteem werken. Zo zijn de bekendste voorbeelden Android en iOS. Om deze reden werkt het ook anders op verschillende toestellen.

Simkaartnummer iPhone opvragen

Via je iPhone kun je je simkaartnummer opvragen door:
Instellingen → Algemeen → Info → Achter ICCID vind je je simkaartnummer.

Simkaartnummer Android / Samsung opvragen

Android draait op smartphones van bekende merken zoals Samsung, Huawai, HTC en LG. Je kunt je simkaartnummer opvragen door een App te downloaden:
1. Download de app ‘Sim Card’ van gsmdev
2. Ga vervolgens in de app naar het kopje ‘Info’.
3. Achter de ‘Sim serial number’ vind je jouw simkaartnummer.

Simkaartnummer Windows phone opvragen

Het besturingssysteem die dan nog overblijft is Windows. Ook via dit systeem kun je gemakkelijk via je telefoon je simkaartnummer opvragen. Dit doe je door:
Instellingen → Netwerk en Internet → Mobiel netwerk & simkaart → Druk op verbinding met je provider → druk op geavanceerd → Achter ICCID vind je je simkaartnummer .

Uit hoeveel cijfers bestaat het simkaartnummer?

Niet ieder simkaartnummer bestaat uit hetzelfde aantal cijfers. Soms vraagt een provider bij de aanvraag nummerbehoud om het 19-cijferige simkaartnummer, maar heeft jouw simkaart misschien wel 20 cijfers. Negeer dan het getal negentien en vul het volledige simkaartnummer in. Hieronder zetten we voor je op een rijtje uit hoeveel cijfers het simkaartnummer bij jou bestaat.

Simkaartnummer KPN: Het nummer begint altijd met 893108, gevolgd door nog 13 unieke cijfers. In totaal dus 19 cijfers.
Simkaartnummer Vodafone: 19 cijfers. De eerste 10 cijfers zijn altijd: 8931440300
Simkaartnummer Simyo: De eerste 8 cijfers van je simyo simkaart vormen het simkaarnummer.
Simkaartnummer Telfort: 19 cijfers, waarvan de eerste altijd 893126 zijn.
Simkaartnummer T-Mobile: 19 cijfers waarvan de eerste altijd 893116 zijn.
Simkaartnummer Lebara: 19 cijfers, waarvan de eerste altijd 893126 zijn.

3.1/5 - (13 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+