Simkaart met telefoonnummer kopen

Hoe werkt een simkaart? Vraag jij je af hoe je een prepaid simkaart moet kopen en hoe het werkt als jij een simkaart wil kopen met nummer? Wil jij zeker weten dat je een mobiele nummer ontvangt bij je aankoop? Krijg je dit erbij of moet je dit nog aanvragen zodra je de simkaart ontvangt? Hieronder vind je een duidelijke uitleg over een prepaid simkaart kopen met mobiele nummer en wat jij hiervoor moet doen.

Simkaart kopen met nummer?

Bij bijna elke provider binnen Nederland krijg je gelijk bij je aankoop van een simkaart een 06 nummer toegewezen. Dit ontvang je dan in je mail of per post samen met je nieuwe simkaart. Het is wel belangrijk om te vergelijken wat de kosten zijn als je een simkaart aanschaft met telefoonnummer. Elke provider biedt andere prijzen aan voor het bellen, sms’en en internetten. Ook krijg je per provider vaak extra voordelen zoals: extra beltegoed, extra data of zelfs geen kosten voor je simkaart! Hieronder zie je een overzicht van de voordeligste providers waaronder Simyo waarbij je een simkaart met telefoonnummer krijgt:

Provider
Kosten simkaart
gratis tegoedPer minPer smsPer losse MBPer bundel MB
Simyo

€5,-€7,500,100,100,150,01Bestellen
Simyo

€15,-€22,500,100,100,150,01Bestellen
Simyo

€25,-€35,-0,100,100,150,01Bestellen
KPN

€5,-€10,-0,200,150,100,01Bestellen
XIPO connect

€24,952 GB--0,0060,006Bestellen

Zoals je hierboven in het overzicht hebt kunnen aflezen kan je dus bij verschillende providers een prepaid simkaart kopen met nummer en hoef je hier niet zelf nog een telefoonnummer voor aan te schaffen. Zodra je de simkaart ontvangt staat er een uitleg bij hoe je dit in je telefoon moet implementeren.

Wat voor nummer krijg ik?

Als jij een simkaart aanschaft krijg je altijd een 06 nummer om te gebruiken binnen Nederland. Vaak krijg je een uniek 06 nummer om te gebruiken als je een simkaart met telefoonnummer koopt. Maar het kan ook zo zijn dat je een aanvraag doet om je huidige telefoonnummer te behouden en dit over te zetten naar je nieuwe simkaart. Dit kan bij de meeste providers en kan vaak ook direct of binnen een paar dagen geregeld worden. Je nummer van je simkaart kan je in de meeste gevallen gratis wijzigen en omzetten naar een nieuw nummer. Wel is het zo dat dit definitief is en je dus niet later nog je oude nummer terug kan krijgen. Om dit snel te regelen kan je het best bellen naar de klantenservice van je provider.

Verder staat er ook geen limiet op hoelang je gebruik kan maken van je 06 nummer. Dit verloopt pas als je dus zelf aangeeft dat je geen gebruik wil maken van je nummer of als je enkele jaren geen gebruik meer hebt gemaakt van je persoonlijke 06 nummer zal dit komen te vervallen.

Hoe lang is je tegoed geldig?

Dit verschilt per provider, maar over het algemeen als jij je telefoon regelmatig gebruikt en opwaardeert staat hier geen houdbaarheidsdatum op en is het dus onbeperkt houdbaar. Het kan zo zijn dat als je niet vaak gebruikmaakt van je telefoon, de provider dit stopzet. Dit gebeurt pas als jij bijvoorbeeld een half jaar of een jaar geen gebruik maakt van je simkaart, maar dit zal de provider altijd op tijd aangeven. Als jij een simkaart koopt met nummer kan je er dus van uit gaan dat je hier altijd gebruik van kan maken ook bij weinig gebruik. Als je tegoed op is dan kan jij niemand meer bereiken, maar je kan wel gebeld of gesmst worden door anderen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+