Providerloze simkaart (E-sim) op komst

Er is behoefte ontstaan aan een providerloze simkaart in Nederland, een zogenaamde E-Sim. Twee partijen in de telecomwereld hebben dit vastgesteld (SURFnet en BTG) en zijn een samenwerking gestart met grote partners zoals Schiphol en KLM. Zij zijn onlangs begonnen met het ontwikkelen van de E-sim. De E-Sim zou de nieuwe standaard moeten worden in de toekomst. Dit kan namelijk vele voordelen opleveren ten behoeve van de klant, op korte en lange termijn. Dit zijn:

  • Goedkoopste prepaidkaart
  • Makkelijk overstappen naar een goedkope provider
  • Meerdere apparaten op één abonnement

Goedkoopste prepaidkaart

Wanneer er een providerloze simkaart ontwikkeld is, hoef je bijna nooit meer van simkaart te wisselen! (Alleen nog als je een ander formaat simkaart nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt.) Wanneer je wilt overstappen van provider, heb je geen rompslomp meer rondom een nieuwe prepaidkaart. De aansluiting bij een nieuwe provider wordt namelijk automatisch op jouw providerloze sim gezet, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen! Op deze manier kun je altijd gemakkelijk overstappen naar de goedkoopste prepaidkaart!

Makkelijk overstappen naar een goedkope provider

Providers passen hun tarieven, prepaidbundels en abonnementen regelmatig aan, om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor de klant. Momenteel zie je misschien weleens een goedkope aanbieding voorbij komen, maar neem je niet de moeite om over te stappen. Dit kan zijn omdat het nu nog veel tijd kost. Zo moet je bijvoorbeeld wachten op een nieuwe prepaidkaart, nummerbehoud aanvragen en de simkaart verwisselen op de juiste dag. Met de E-sim hoef je dit allemaal niet meer te doen!

E-Sim verbinden met meerdere apparaten

Naar verwachting kun je met een E-sim in de toekomst meerdere apparaten aansluiten op één prepaid aansluiting of abonnement. Je kunt dan bijvoorbeeld je tablet en smartphone via dezelfde aansluiting laten lopen, dus hoef je niet voor beide apart op zoek naar een aansluiting. Het is de bedoeling dat je wel een simkaart in beide apparaten plaatst. Vervolgens kun je beide apparaten met elkaar verbinden, waardoor ze allebei hetzelfde telefoonnummer hebben. Het verbruik van beide apparaten gaat dan via hetzelfde tegoed, bundel of abonnement af.

Toekomst

Er zullen in de toekomst nog meer voordelen zijn van de providerloze e-sim, dit zijn technischere snufjes. Denk hierbij aan een beter beveiligd betaalsysteem voor mobiel betalen. Voordat deze simkaart op de markt zal komen, zal hij onderworpen worden aan verschillende testen om de werking te optimaliseren.

Deze voordelen worden verwacht, maar de ontwikkeling van de providerloze sim is nog gaande dus we houden je op de hoogte!

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+