Moet er nog data zijn?

19 mrt 2021 Algemeen

Sinds de uitbraak van Covid-19 is er een ongekende toename van de vraag van werknemers en werkgevers om van thuis te werken om de verspreiding van infectie te verminderen. Maar wat houdt dit precies in en hoe kan een bedrijf zich succesvol aanpassen aan deze nieuwe manier van werken?

Laten we beginnen met de basis. Een minimale vaste, stabiele internetverbinding van minimaal 5 Mbps is vereist (10 Mbps of hoger heeft de voorkeur). Dit zorgt voor een ononderbroken streaming van spraak-, video- en bestandsoverdracht. Afhankelijk van de individuele vereisten, zoals high definition videoconferenties, kunnen uw bandbreedte vereisten hoger zijn.

Toegang tot de IT-bronnen van uw bedrijf moet plaatsvinden via een VPN (Virtual Private Network). Dit zorgt ervoor dat gegevens veilig via openbare netwerken worden verzonden door middel van codering. Enkele goedkope opties zijn onder meer Surfshark en ExpressVPN. Deze bieden eenvoudige, betaalbare oplossingen die op de achtergrond werken met minimale gebruikersinvoer.

Een laptop, pc, tablet of smartphone is nodig om de VoIP-software te gebruiken. Hardware die eigendom is van het bedrijf biedt het hoogste niveau van beveiliging, hoewel in de praktijk veel bedrijven vertrouwen op personeel dat hun persoonlijke apparatuur gebruikt. Een set geluidsabsorberende hoofdtelefoons en een stand-alone microfoon bieden samen met een webcam de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit. Wees voorzichtig bij het selecteren van de achtergrond voor videoconferenties. Een goed gepresenteerde boekenplank op de achtergrond suggereert professionaliteit, terwijl een rommelige keuken kan duiden op slordige werkmethoden.

Tip: 010 telefoonnummer aanvragen online 

Toonaangevende bedrijven die de vereiste software-infrastructuur leveren, zijn onder meer Microsoft, Zoom, Skype en Slack. Alle bieden verschillende plannen, afhankelijk van de individuele behoeften van het bedrijf. Ze hebben elk de flexibiliteit om eenvoudig omhoog of omlaag te schalen in overeenstemming met uw zakelijke behoeften.

Traditionele telefoonsystemen leiden klanten naar agenten via een gecentraliseerde telefooncentrale, vaak met een duizelingwekkende reeks opties en geautomatiseerde reacties. Met VoIP hebben klanten een ‘always on’ directe lijn naar de juiste medewerker, waardoor wachttijden worden verkort en er beter aan hun behoeften wordt voldaan.

Het is belangrijk om te erkennen dat gezinnen voortdurend fluctueren doordat regeringen lockdowns initiëren en afwisselende niveaus van sociale afstandelijkheid. Werknemers hebben te maken met andere gezinsleden die tijdens werkuren dezelfde ruimte delen. Degenen met kinderen hebben de extra verantwoordelijkheid van thuisonderwijs. Een duidelijk en alomvattend bedrijfsbeleid voor thuiswerken helpt werknemers bij het navigeren door deze lastige balans en helpt zo te leiden tot een ononderbroken, naadloze workflow.

Uitgelicht: 020 telefoonnummer aanvragen online

Empathie en begrip zijn essentieel voor een bedrijf om zich aan te passen en te gedijen in deze Covid-tijden. Maar met het enorme potentieel van VoIP en de mogelijkheid om mensen met elkaar in contact te brengen, kan de toekomst er weer rooskleurig uitzien.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+