Besparen op de maandelijkse kosten doe je zo

Het is natuurlijk niet prettig om steeds minder geld over te houden aan het einde van de maand. Je kunt minder sparen en hebt minder geld voor leuke dingen over. Hoe kun je dit nu veranderen? We helpen je graag door tips te delen om je te helpen iedere maand te besparen op je vaste kosten. Laten we snel van start gaan.

Ontheffing van de gemeentelijke belastingen aanvragen

Wanneer je een laag inkomen hebt is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor de gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. Je kunt dit doen met een aanvraagformulier. Je kunt zo honderd euro besparen. Wel zo prettig natuurlijk.

Kopen en verkopen van tweedehands spullen

Iedereen heeft wel tweedehands spullen die weg kunnen. Verkoop alles wat je niet gebruikt. Maak gebruik van marktplaats of een blaadje in de supermarkt. Ook kun je juist hier kijken om wat nieuws te kopen. Het helpt je te besparen op je aankoopkosten. Ook wel prettig en een manier om meer geld voor andere zaken over te houden.

De boodschappen goedkoper doen

Het is goed om de boodschappen te doen bij een goedkopere supermarkt. Ook kun je er op letten op de aanbiedingen. Op die manier kun je veel besparingen doen. Er zijn zelfs speciale apps om hier gebruik van te maken. Slim toch!

Overstappen op een prepaidkaart

Het is ook mogelijk om over te stappen op een prepaidkaart. In plaats van een abonnement waar je de helft van de minuten niet verbruikt betaal je nu alleen als je kosten maakt. Je kunt op het wifi overstappen door te gaan bellen via WhatsApp of andere applicaties. Ook lekker goedkoop!

Groot inkopen

Je kunt wanneer er ergens een korting is, direct alles groot in gaan kopen. Op die manier kun je veel geld besparen. Je krijgt soms kortingen welke oplopen tot 50 procent. Daar moet je dan natuurlijk wel maximaal gebruik van gaan maken. Toch?

Een goedkoper internetabonnement

Het is goed om voor een goedkoper internet abonnement of alles in een pakket te kiezen. Op internet en tv | easyswitch.nl kun je het internet vergelijken en zo kun je snel ontdekken of je geld kunt besparen. Sluit je dure abonnement over en pak je winst.

Een lagere energierekening

Het is goed om bewust om te gaan met je energierekening. Gebruik minder de waterkoker en ook minder de magnetron. Het is goed om de kosten te verlagen naar een betaalbaar maandelijks bedrag. Doe dit slim! Je kunt ook van energieaanbieder wisselen.

5/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+