Gratis simkaart

Bij de aankoop van een nieuwe simkaart ontvang je hier eigenlijk altijd gratis beltegoed of gratis belminuten/mb’s op, als je voor de simkaart hebt betaald. Dit maakt de simkaart nog goedkoper, maar je hebt ook een gratis simkaart waar je dus helemaal niets voor hoeft te betalen! Klinkt dit aantrekkelijk? Lees dan snel verder.

Gratis simkaart bestellen

Een aantal providers verstrekken een gratis simkaart, die je hier online kunt bestellen! Dit is momenteel alleen de gratis simkaart van Ortel.

ProviderKosten simkaartGratis beltegoed
Lebara Gratis simkaart50% korting op 1e opwaarderingBestellen

Een nadeel van deze gratis simkaarten is dat je hier geen gratis beltegoed bij krijgt, maar je maakt uiteraard wel gebruik van de goedkope tarieven die deze providers rekenen voor bellen, sms’en en internetten. Ook kun je gewoon gebruik maken van de prepaid bundels.

Gratis beltegoed of belminuten/MB’s bij je simkaart

In sommige gevallen kan het nog voordeliger zijn om geen gratis simkaart aan te schaffen, maar een betaalde simkaart waarop je meer beltegoed krijgt dan dat je betaald.
Voor een simkaart betaal je gemiddeld €10,- en bij sommige providers krijg je maar liefst belwaarde of een bepaald tegoed aan belminuten en MB’s wat €15,- of meer waard is. Hoeveel gratis beltegoed een provider geeft kun je zien in de tabel op onze homepage. In sommige gevallen ontvang je dit gratis tegoed pas na opwaardering of activering van de simkaart. Dit is afhankelijk van de voorwaarden die de provider hieraan stelt.

Wanneer moet je kiezen voor een gratis simkaart?

Bij het kiezen van een bepaalde simkaart zijn een aantal dingen belangrijk als je goedkoop uit wilt zijn. De kosten van de aanschaf van een simkaart zijn daarin eigenlijk het minst belangrijk. Een gratis simkaart klinkt misschien heel aantrekkelijk, maar uiteindelijk moeten de tarieven van de provider ook goedkoop zijn voor jouw situatie. Ben je bijvoorbeeld een internetter, dan is het zonde als je kiest voor een gratis simkaart van een provider die hoge kosten voor MB’s hanteert. Uiteindelijk kost het je dan heel veel geld. Zoals eerder is gezegd kost geen enkele simkaart veel geld, omdat je op een betaalde simkaart altijd gratis belwaarde krijgt.
De belangrijkste zaken bij de aanschaf van een prepaid simkaart zijn:

  • Bekijk je eigen gebruik. Ben je een beller, sms’er of internetter? Zoek dan een provider die goedkope tarieven biedt voor de mobiele dienst waar jij het meest van gebruikt.
  • Gebruik je je smartphone vaak? Dan zijn prepaid bundels erg goedkoop. Bekijk welke provider goedkope prepaid bundels aanbiedt die goed aansluiten bij jouw gebruik.
  • Weet je niet precies wat je verbruikt? Kies dan voor een provider die meerdere prepaid bundels aanbiedt, zodat je kunt testen wat het goedkoopst is in jouw situatie zonder dat je hoeft over te stappen van provider. Ook kun je de keuze maken voor de goedkoopste prepaid provider in het algemeen, momenteel is dit Orange.

Laat je dus niet verleiden door een gratis simkaart, want de mobiele tarieven zijn veel interessanter om goedkoop te kunnen bellen of internetten.