data simkaart (data only)
Naast de normale simkaart waarmee je kunt bellen, sms’en en op het internet mee kan, is er ook de data simkaart! Deze is specifiek voor internet gebruik, en heeft belangrijke toepassingen & voordelen voor particulieren en bedrijven. Wil je meer informatie over het gebruik en de toepassingen? En wil je direct de beste data only simkaart kopen? Lees dan verder op deze pagina voor alles over de data simkaart!

Wat is een data simkaart?

Een data only simkaart is een simkaart specifiek voor internetten. Eigenlijk dus alles waarvoor je een (mobiele) dataverbinding nodig hebt. Hiermee kun je niet bellen of sms berichten sturen (wel via bijvoorbeeld WhatsApp videobellen / berichtjes versturen). De simkaart is wel perfect voor snel en stabiel internet door heel Europa heen (inclusief natuurlijk Nederland), plus de Verenigde Staten en Canada, zodat je altijd verbonden bent. Data simkaarten zijn uniek, omdat je geen telefoonnummer hebt, maar toch gebruik kunt maken van prepaid internet in Nederland en andere landen tegen voordelige tarieven.

Data only simkaart kopen

Met een prepaid data sim maak je gebruik van voordelige internetbundels. Een uniek voordeel is dat je simkaart nooit wordt afgesloten. Bovendien raak je nooit je MB’s kwijt. Wil je een data simkaart kopen? Wij raden de data sim van XIPO connect aan. Deze heeft namelijk de bovengenoemde voordelen. Daarnaast hanteert deze provider lage tarieven per MB, en de simkaart is onbeperkt houdbaar. Dit maakt het geschikt voor zowel consumenten als bedrijven.

XIPO CONNECT biedt meerdere data simkaarten aan: voor heel Europa, voor alleen Nederland (tegen de laagste tarieven), en voor wereldwijd gebruik. Klik op een van de knoppen hieronder om direct een data sim te bestellen.

Data op simkaartPer MB
Data simkaart Europa2GBVanaf €0,006Bestel
Data simkaart Nederland10GB / 30GB / 100GBVanaf €0,00059Bestel
Data simkaart Wereldwijd1GBVanaf €0,018Bestel

Data sim Europa

Met een Europese simkaart heb je, zoals de naam al doet vermoeden, internet in heel Europa. Hierdoor is een dergelijke simkaart onder andere geschikt voor buitenlandse campings, vakanties, zakenreizen, en meer. In het geval van de XIPO CONNECT Data kaart Europa heb je dekking in 37 landen: de gehele EU, plus enkele niet-EU landen zoals Zwitserland en Noorwegen. Tevens heeft deze sim ook dekking in Noord-Amerika. Per MB betaal je tussen de €0,006 en €0,008 (afhankelijk van de gekozen databundel).

Prepaid Data Simkaart Nederland

Een Data simkaart Nederland is een kaart welke ontwikkeld is voor gebruik in Nederland. Daarom wordt het ook wel een NL only simkaart genoemd. Je hebt hiermee landelijke dekking via 4G internet. XIPO CONNECT heeft een Nederlandse data simkaart die onbeperkt geldig is en waarvan de data 365 dagen tot onbeperkt houdbaar is (onbeperkt door data mee te nemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen). Per MB betaal je tussen de €0,00059 en €0,0026 per MB. Je hebt dus heel voordelig prepaid internet. Vanwege de grotere databundels is deze simkaart ideaal voor hoog verbruik.

Data simkaart Wereldwijd

Met een data simkaart wereld heb je wereldwijde dekking en kun je dus in veel meer landen internetten dan met een standaard kaart. Waar standaard simkaarten vaak gelimiteerd zijn tot Europa, kun je met een wereld data simkaart ook internetten in Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, en meer. Wel dien je rekening te houden met hogere tarieven. Doordat er veel meer landen en providers zijn aangesloten, betaal je per MB meestal meer. Een goede data simkaart wereldwijd maakt overal waar deze dekking biedt gebruik van snel en stabiel 4G internet.

Waarom een data simkaart?

Een data simkaart kan in veel gevallen ideaal zijn voor personen, maar ook voor apparaten en machines. Machines kunnen namelijk alleen gebruik maken van data, dus betalen ze niets extra’s. Denk bijvoorbeeld aan belminuten die anders toch niet gebruikt worden en waar je wel voor hebt betaald.

Voor apparaten en machines kan een data only simkaart ook zeer bruikbaar zijn. Steeds meer grote Nederlandse providers bieden hun netwerk aan voor IoT toepassingen. Alleen moet je nog wel los simkaarten kopen.

Je kunt een data simkaart bij elk elektronisch apparaat waar een sim slot in zit gebruiken. Het is dus ook bruikbaar voor je huishoudelijke apparaten en voor andere machines die deze slot ook hebben.

Data sim kopen voor particulier of zakelijk gebruik?

Een prepaid data simkaart kopen is zowel voor consumenten als bedrijven geschikt. Hieronder beschrijven we voor beide drie populaire situaties waarin een data only sim uitkomst biedt.

Consumenten:

✓ Data only sim voor in een MiFi router (overal onderweg, op vakantie / reis, etc. snel internet).
✓ Voor in een GPRS-tracker, smartwatch, auto, of andere ‘slimme apparaat’ welke op basis van het internet werkt.
✓ Simkaart voor in je auto (navigatie, muziek, etc.)

Bedrijven / Zakelijk gebruik:

✓ Simkaart voor in beveilingscamera’s, tracking devices, of andere slimme apparaten die op basis van het internet zakelijk worden gebruikt.
✓ Oplossing voor internet tijdens een evenement, congres, festival, etc.
✓ Back-up voor als er (tijdelijk) geen internetverbinding is

Met de intrede van IOT (internet of things) en Machine 2 Machine communicatie is de communicatie tussen machines efficiënter geworden. Apparaten en machines kunnen met een prepaid data only sim nu gemakkelijker met elkaar communiceren. In het verleden werd daar voornamelijk een bedrade verbinding voor gebruikt, maar dat hoeft dus niet meer!

Apparaten en machines

Een data simkaart is handig, omdat je geen netwerkkabels hoeft te leggen of gebruiken. Daarnaast zal het vaak genoeg voorkomen dat een apparaat of machine niet de beste wireless netwerkverbinding heeft en jij dan moet wachten totdat het gaat laden. Denk bijvoorbeeld aan een mobiel die communiceert met een ”smart koelkast” om te kijken naar bepaalde voorraden. Daar sta je dan hé, midden in een supermarkt.. eindeloos te wachten totdat je in je koelkast inventory kan kijken. Alleen omdat je WiFi verbinding de koelkast niet goed bereikt.

Hoeveel data heb ik nodig?

Het ligt er natuurlijk aan waarvoor je de data simkaart gaat gebruiken. Voor een lange vakantie is meer MB natuurlijk voor de hand liggend. Voor de IoT toepassingen is het verbruik zodanig laag dat je relatief weinig MB nodig zult hebben. Gelukkig kun je wanneer je maar wilt extra MB’s bijkopen. Het is voordeliger dan wat je huidige provider je laat betalen als je buiten je bundel om in het buitenland data verbruikt. Je bespaart enorm veel op (potentiële) kosten.

Je kunt al internetten vanaf een halve cent per MB. Voor prepaid data dat zo lang geldig is, is dit uniek en zeer voordelig.

Data simkaarten vergelijken

Wij hebben zelf gekeken naar de beste data only simkaarten op de markt en deze vergeleken. Op basis hiervan aan om een XIPO connect data simkaart te kopen. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen van de data sim van provider XIPO connect op:

✓ De simkaart is onbeperkt houdbaar en wordt nooit afgesloten
✓ De data sim heeft dekking in heel Europa & de VS + Canada.
✓ Goedkope prepaid internettarieven en lange houdbaarheid van data
✓ Makkelijk online opwaarderen en inzicht in verbruik
✓ Gratis 2 GB data op iedere Europese data sim

Klik op de onderstaande afbeelding om de data sim Europa van XIPO connect te bestellen:

data simkaart kopen